Arhitekturni biro STVAR | hiša G

Arhitekturni biro STVAR | Nova gradnja enostanovanjske stavbe, etažnost P+M, podstreha delno izkoriščena. Zasnova izkorišča terenske značilnosti gradnje v pobočju tako, da je severna stran pritličja popolnoma vkopana, neposredni izhod na teren pa je mogoč v pritličju in v mansardi. Konceptualno je stavba zasnovana kot sodobna interpretacija tradicionalne alpske hiše z zidano bazo ter lesenim telesom s polnim gankom vzdolž južnega kapu. Na jugozahodni strani stavbe se izvede garaža s pergolo, ki bo pritlična in oblikovana v skladu z osnovno stavbo. Zunanja ureditev obsega tlakovano teraso na južni strani stavbe, tlakovano parkirišče za dve osebni vozili in glavni vhod pod previsom mansardne etaže na zahodni strani stavbe ter tlakovano dvorišče z dovozno potjo.

Arhitekturni biro STVAR | hiša G

Uporabljamo piškotke.

OK

hiša G

  • Lokacija:


    Begunje na Gorenjskem

  • Investitor:


    Privatni

  • Poršina:


    Hiša 230 m2 neto
    Garaža 18 m2 neto
    Zunanja ureditev ok. 600 m2

  • Kronologija:


    Projekt 2017-2018
    Gradnja 2018-

Nova gradnja enostanovanjske stavbe, etažnost P+M, podstreha delno izkoriščena. Zasnova izkorišča terenske značilnosti gradnje v pobočju tako, da je severna stran pritličja popolnoma vkopana, neposredni izhod na teren pa je mogoč v pritličju in v mansardi. Konceptualno je stavba zasnovana kot sodobna interpretacija tradicionalne alpske hiše z zidano bazo ter lesenim telesom s polnim gankom vzdolž južnega kapu.

Na jugozahodni strani stavbe se izvede garaža s pergolo, ki bo pritlična in oblikovana v skladu z osnovno stavbo. Zunanja ureditev obsega tlakovano teraso na južni strani stavbe, tlakovano parkirišče za dve osebni vozili in glavni vhod pod previsom mansardne etaže na zahodni strani stavbe ter tlakovano dvorišče z dovozno potjo.

Jugovzhod
Jugovzhod
Severozahod
Severozahod
Stopnišče z galerijo, varianti z ne/vidnimi škarniki
Stopnišče z galerijo, varianti z ne/vidnimi škarniki