Arhitekturni biro STVAR | Poslovni objekt Rodica

Arhitekturni biro STVAR | Objekt se nahaja na specifični lokaciji tik ob železniški progi Kamnik – Ljubljana. Zasnova predstavlja hibridni objekt z železniško postajo, gostinsko, razvedrilno, trgovsko in poslovno dejavnostjo. Železniška postaja Rodica s predvidenim dopolnilnim programom postane glavna vstopno-izstopna postaja skupnega območja Jarš, Rodice in Mengša in obenem povezovalni člen predmestja z urbanim prostorom. V parterju se poleg trgovskih lokalov nahaja večnamenski gostinski lokal s prodajo kart, čakalnico in javnimi sanitarijami. Zgornja nadstropja so kombinaciji trgovskega in poslovnega programa s pisarnami. Notranja vsebina se odraža v zunanjem izgledu. Transparentni del objekta predstavljajo trgovine, administrativna vsebina pa je odeta v kovinsko opno.    

Arhitekturni biro STVAR | Poslovni objekt Rodica

Uporabljamo piškotke.

OK

Poslovni objekt Rodica

  • Investitor:


    Privatni

  • Lokacija:


    Rodica

  • Površina stavbe:


    3300 m2

  • Kronologija:


    2009 -

Objekt se nahaja na specifični lokaciji tik ob železniški progi Kamnik – Ljubljana. Zasnova predstavlja hibridni objekt z železniško postajo, gostinsko, razvedrilno, trgovsko in poslovno dejavnostjo.

Železniška postaja Rodica s predvidenim dopolnilnim programom postane glavna vstopno-izstopna postaja skupnega območja Jarš, Rodice in Mengša in obenem povezovalni člen predmestja z urbanim prostorom.

V parterju se poleg trgovskih lokalov nahaja večnamenski gostinski lokal s prodajo kart, čakalnico in javnimi sanitarijami. Zgornja nadstropja so kombinaciji trgovskega in poslovnega programa s pisarnami. Notranja vsebina se odraža v zunanjem izgledu. Transparentni del objekta predstavljajo trgovine, administrativna vsebina pa je odeta v kovinsko opno.

 

 

tloris pritličja
tloris pritličja
tloris 1.nadstropja
tloris 1.nadstropja
tloris 2.nadstropja
tloris 2.nadstropja