Arhitekturni biro STVAR | hiša K

Arhitekturni biro STVAR | Obstoječi objekt se nahaja na območju Golovca ob Poti spominov in tovarištva. Na zemljišču se nahaja dvoetažen večkrat predelan objekt s prostori za rekreacijo, sprostitev in druženje v pritličju ter bivalno enoto v nadstropju ter prostosoječ troetažen stolp. Želja naročnika je s predelavo obstoječih stavb pridobiti master enodružinsko stanovanjsko enoto z dvema ločenima apartmajema. Od obstoječih stavb je predvidena ohranitev stolpa in pritlične etaže glavnega objekta. Stanovanjska enota zasede del pritličja in nadstropje. V pritličju se poleg vhoda z garderobo in servisa umesti še prostore za sprostitev in vadbo. Nadstropje je namenjeno bivalnim in spalnim prostorom. V delu pritličja, ki se odpira na zunanji vrt in teniško igrišče se organizira samostojno apartmajsko enoto, ki se jo lahko priložnostno skupaj z zunanjo letno kuhinjo uporabi za organizacijo večjih družabnih dogodkov. Stolp se predela v tripleks. Oblikovanje sledi programski shemi objekta, konstrukcijski zasnovi ter značilnosti lokacije. Objekt je zgrajen iz masivnega podstavka in paviljona. Paviljonska stanovanjska etaža z lebdečo streho je zamišljena kot kombinacija nosilnega jekla, lesenih masivnih plošč in stekla. Odprta forma omogoča tesen stik z okoliškim gozdom ter optimalno naravno osončenost notranjih prostorov. Pritlična etaža je ovita v lesen ovoj iz desk in vertikalnih senčil.

Arhitekturni biro STVAR | hiša K

Uporabljamo piškotke.

OK

hiša K

 • Investitor:


  Privatni

 • Lokacija:


  Ljubljana

 • Površina stavb:


  480 m2

 • Kronologija:


  2015-

Obstoječi objekt se nahaja na območju Golovca ob Poti spominov in tovarištva.

Na zemljišču se nahaja dvoetažen večkrat predelan objekt s prostori za rekreacijo, sprostitev in druženje v pritličju ter bivalno enoto v nadstropju ter prostosoječ troetažen stolp.

Želja naročnika je s predelavo obstoječih stavb pridobiti master enodružinsko stanovanjsko enoto z dvema ločenima apartmajema.

Od obstoječih stavb je predvidena ohranitev stolpa in pritlične etaže glavnega objekta. Stanovanjska enota zasede del pritličja in nadstropje. V pritličju se poleg vhoda z garderobo in servisa umesti še prostore za sprostitev in vadbo. Nadstropje je namenjeno bivalnim in spalnim prostorom. V delu pritličja, ki se odpira na zunanji vrt in teniško igrišče se organizira samostojno apartmajsko enoto, ki se jo lahko priložnostno skupaj z zunanjo letno kuhinjo uporabi za organizacijo večjih družabnih dogodkov. Stolp se predela v tripleks.

Oblikovanje sledi programski shemi objekta, konstrukcijski zasnovi ter značilnosti lokacije. Objekt je zgrajen iz masivnega podstavka in paviljona. Paviljonska stanovanjska etaža z lebdečo streho je zamišljena kot kombinacija nosilnega jekla, lesenih masivnih plošč in stekla. Odprta forma omogoča tesen stik z okoliškim gozdom ter optimalno naravno osončenost notranjih prostorov. Pritlična etaža je ovita v lesen ovoj iz desk in vertikalnih senčil.