Arhitekturni biro STVAR | Hiša Z

Arhitekturni biro STVAR | Lokacija enodružinske hiše se nahaja na skrajnem robu rečne terase proti Savi Bohinjki z izjemnimi pogledi proti Jelovici ter Julijskim Alpam s Triglavom. Objekt je zasnovan dvopartitno z masivno bazo ter dilatirano kapo. Organizacija notranjih prostorov zasleduje zakonitost lokacije. Servisni prostori se tako nahajajo na severni strani objekta proti ulici za razliko od bivalnih prostorov, ki se odpirajo proti svetlobi, naravi ter prvovrstni gorski veduti. Po principu umirjanja programa po vertikali so v zgornji etaži locirani spalni prostori. Posebnost predstavlja le skupni, povezovalni, večnamenski prostor, orientiran s pogledi proti Karavankam ter Stolu.

Arhitekturni biro STVAR | Hiša Z

Uporabljamo piškotke.

OK

Hiša Z

  • Lokacija:


    Lesce

  • Investitor:


    Privatni

  • Kronologija:


    2012

  • Površina:


    300m2

Lokacija enodružinske hiše se nahaja na skrajnem robu rečne terase proti Savi Bohinjki z izjemnimi pogledi proti Jelovici ter Julijskim Alpam s Triglavom.

Objekt je zasnovan dvopartitno z masivno bazo ter dilatirano kapo. Organizacija notranjih prostorov zasleduje zakonitost lokacije. Servisni prostori se tako nahajajo na severni strani objekta proti ulici za razliko od bivalnih prostorov, ki se odpirajo proti svetlobi, naravi ter prvovrstni gorski veduti.

Po principu umirjanja programa po vertikali so v zgornji etaži locirani spalni prostori. Posebnost predstavlja le skupni, povezovalni, večnamenski prostor, orientiran s pogledi proti Karavankam ter Stolu.

tloris kleti
tloris kleti
tloris pritličja
tloris pritličja
tloris mansarde
tloris mansarde
model - pritlična etaža
model - pritlična etaža
model - mansardna etaža
model - mansardna etaža