Arhitekturni biro STVAR | Partizan

Arhitekturni biro STVAR | Lokacija predvidenega poslovno stanovanjskega objekta se nahaja na stičišču pomembnih mestnih poti ob glavni programski ulici. Konceptualno objekt sestavljata paviljon, ki se spogleduje z naravnim športno-rekreacijskim zaledjem ter vogalni poudarek v križišču Gorenjske ceste in Kopališke ulice. Parter objekta predstavlja preplet športne, kulturno-razvedrilne ter gostinske dejavnosti, ki se odpira proti javnim mestni površini novega trgca na vstopu v ožje mestno središče. Zgornja nadstropja so namenjena prestižnejšim stanovanjem iz katerih se odpirajo izjemni pogledi na Karavanke in Julijske Alpe. Oblikovno je objekt tropartiten s prostim parterjem, glavnim stavbnim telesom ter terasno etažo. V odnosu do obstoječega objekta, ki se odstrani, tega predvidena novogradnja ne presega. Členjenost po višini ter oblikovanje "kape" objekta se odziva na značilno geometrijo v prostoru, tendenco po ustvarjanju poudarka na križišču ter t.i. roofscape okolice.

Arhitekturni biro STVAR | Partizan

Uporabljamo piškotke.

OK

Partizan

  • Lokacija:


    Radovljica

  • Investitor:


    Privatni

  • Kronologija:


    2014 -

  • Površina stavbe:


    1600 m2

Lokacija predvidenega poslovno stanovanjskega objekta se nahaja na stičišču pomembnih mestnih poti ob glavni programski ulici.

Konceptualno objekt sestavljata paviljon, ki se spogleduje z naravnim športno-rekreacijskim zaledjem ter vogalni poudarek v križišču Gorenjske ceste in Kopališke ulice.

Parter objekta predstavlja preplet športne, kulturno-razvedrilne ter gostinske dejavnosti, ki se odpira proti javnim mestni površini novega trgca na vstopu v ožje mestno središče. Zgornja nadstropja so namenjena prestižnejšim stanovanjem iz katerih se odpirajo izjemni pogledi na Karavanke in Julijske Alpe.

Oblikovno je objekt tropartiten s prostim parterjem, glavnim stavbnim telesom ter terasno etažo. V odnosu do obstoječega objekta, ki se odstrani, tega predvidena novogradnja ne presega.

Členjenost po višini ter oblikovanje "kape" objekta se odziva na značilno geometrijo v prostoru, tendenco po ustvarjanju poudarka na križišču ter t.i. roofscape okolice.