Arhitekturni biro STVAR | rekonstrukcija hiše R

Arhitekturni biro STVAR | Obravnavani objekt je v naravi dvostanovanjska stavba, ki sestoji iz stare hiše zgrajene ok. l. 1950 in prizidane hiše iz l. 1980. Stara hiša je troetažna (K+P+M), streha je simetrična dvokapnica. Prizidek je štiri etažen (K+P+1+M), streha je simetrična dvokapnica s slemenom pravokotno na staro hišo in preko dvokapne frčade povezana s streho stare hiše. Načrtuje se funkcionalna, tehnična in vizualna prenova objekta. Z vidika prostorskih potreb mlade družine lahko celoten objekt funkcionalno služi kot enostanovanjska stavba, z možnostjo kasnejše enostavne delitve na dve stanovanjski enoti. Zunanja podoba se obnovi, pri čemer se konceptualno jasno prezentirana originalni del objekta (stara hiša) in v sodobnejši podobi novi del objekta (prizidana hiša).

Arhitekturni biro STVAR | rekonstrukcija hiše R

Uporabljamo piškotke.

OK

rekonstrukcija hiše R

 • Lokacija:


  Radovljica

 • Investitor:


  Privatni

 • Površina:


  1. faza - stavba iz 1950: 198 m2
  2. faza - stavba iz 1980: 183 m2
  Zunanje utrjene površine: 102 m2

 • Kronologija:


  Projekt: 2015
  Gradnja v dveh fazah: 2016 - 2018

Obravnavani objekt je v naravi dvostanovanjska stavba, ki sestoji iz stare hiše zgrajene ok. l. 1950 in prizidane hiše iz l. 1980. Stara hiša je troetažna (K+P+M), streha je simetrična dvokapnica. Prizidek je štiri etažen (K+P+1+M), streha je simetrična dvokapnica s slemenom pravokotno na staro hišo in preko dvokapne frčade povezana s streho stare hiše.

Načrtuje se funkcionalna, tehnična in vizualna prenova objekta. Z vidika prostorskih potreb mlade družine lahko celoten objekt funkcionalno služi kot enostanovanjska stavba, z možnostjo kasnejše enostavne delitve na dve stanovanjski enoti. Zunanja podoba se obnovi, pri čemer se konceptualno jasno prezentirana originalni del objekta (stara hiša) in v sodobnejši podobi novi del objekta (prizidana hiša).

Stanje pred rekonstrukcijo
Stanje pred rekonstrukcijo
Stanje pred rekonstrukcijo
Stanje pred rekonstrukcijo